Buurtdesign leergang, voor veranderaars werkzaam in buurten en wijken.

Buurtdesign is een aanpak van De Buurtontdekkers

Waarom Buurtdesign

Ontdek de magie van buurtdesign!

Stel je voor: buurten en wijken bruisend van vernieuwing, complexe vraagstukken omgezet in kansen, en communities die positieve verandering teweegbrengen. Welkom bij de zesdaagse leergang Buurtdesign. Dit is geen gewone leergang. Dit is jouw reis van transformatie, een oproep aan alle veranderaars om het verschil te maken waar het ertoe doet – in onze buurten, de kern van ons dagelijks leven. Buurtdesign is voor degenen die niet alleen verandering willen zien, maar deze ook willen realiseren. 

“BUURTDESIGNERS HEBBEN HET LEF OM TEGEN DE STROOM IN TE ZWEMMEN!”

~ Baardmannen.

LEERGANG
BUURTDESIGN

Module 1 onthult de fundamenten van Buurtdesign. In module twee word je een buurtdesigner. Tijdens de leergang Buurtdesign word je verwelkomt in de bossen van Ommen bij De Wolfskuil. Hier ontmoet je veranderaars vanuit diverse achtergronden: woningcorporaties, bewonersorganisaties, welzijnsorganisaties, sociaal ondernemers, gemeenten en meer. Een gezamenlijke visie verbindt ons: het aanpakken van complexe vraagstukken in de buurt.

MODULE 1: DAG 1

De eerste dag ontmoet je gelijkgestemden die jouw passie voor verandering delen. Tijdens een introductiebijeenkomst en gezamenlijke lunch smeed je banden en deel je verhalen. Buurtdesign onthult zijn kracht als instrument om jouw aanpak te versterken. 

MODULE 1: DAG 2

En dit is nog maar het begin. Buurtdesign leidt je door zeven stappen: ambitie, ontdekken, vraagstukken, oplossingen, prototyping, testen en volhouden. Op dag twee ontdek je de essentie en genereer je innovatieve ideeën en werkende prototypes.

MODULE 1: DAG 3

Dag drie staat in het teken van een buurtgericht ontwerp met impact. Je leert effectieve samenwerking met bewoners en partners voor tastbare oplossingen. Je begrijpt hoe sociale systeemverandering ontstaat via slimme strategieën voor sociale innovatie. 

MODULE 2: DAG 4 & 5

In module twee word je een buurtdesigner. Je definieert je persoonlijke kompas, onderzoekt complexe vraagstukken, ontwikkelt je tot een effectieve buurtdesigner en deelt je profiel. Je wordt een sociale innovatie-expert en ontvangt een officiële certificering als erkende buurtdesigner. 

MODULE 2: DAG 6

Dag zes: je presenteert jezelf als getransformeerde buurtdesigner. Je integreert nieuwe inzichten, verdient je certificering en viert je prestaties. Kijk terug op je diepgaande begrip van buurtgericht werken, het creëren en implementeren van Buurtdesign-aanpakken en succesvol samenwerken met bewoners en partners. 

GA JIJ DE VERANDERING AAN MET ONS?

Ons bedrijf Buurtdesign staat ingeschreven in het kwaliteitsregister CRKBO (Centraal Register Korte Beroeps Opleidingen) en voldoet daarmee aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs. Fijne bijkomstigheid van de registratie is, dat wij onze trainingen BTW vrij kunnen aanbieden. Uit de evaluaties blijkt dat deelnemers enthousiast zijn over onze trainingen. Een mooie reactie van een deelnemer: ‘je kunt merken dat jullie zelf ook met de laarzen in de klei staan!’

Word een impactvolle buurtdesigner en omarm de kracht van communities die complexe vraagstukken omzetten in kansen. Meld je aan en draag bij aan duurzame verandering in buurten en wijken: ‘voor meer geluk in de buurt’! Jouw reis naar verandering begint hier. 

Duur leergang: 6 dagen
Implementatie in eigen praktijk: 2 dagen
Toelatingseisen: je bent werkzaam in een buurt of wijk, je bent mbo of hbo opgeleid en jouw focus is gericht op sociale verandering.

KOSTEN
€ 2.500,- per persoon (inclusief BTW, catering en twee overnachtingen). Bij vijf deelnemers gaat de leergang door. Maximaal tien deelnemers.
Uitvoering 4, 11, 12, 18, 19, 25 juni 2024.

€ 15.000,- voor teams (inclusief BTW, catering en twee overnachtingen). Maximaal tien deelnemers. Data uitvoering in overleg.

 

Laten we samen
buurt(design)en.

Voor meer informatie en goede koffie: contact de Buurtontdekkers.